Termék részletek


Conibond-T telepítő szalag gumilapokhoz, 30cm széles (ragasztó anyagot nem tartalmaz)

Conibond-T telepítő szalag gumilapokhoz, 30cm széles (ragasztó anyagot nem tartalmaz)

Termék ára
550 Ft +27% áfa = 699 Ft
Cikkszám
213958
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
67 fm
Tömeg
15 g/fm
Rövid leírás a termékről

fm telepítőszalag, 1 m2 gumilap telepítéshez elegendő! 

A termék tulajdonságai

TELEPÍTÉS TELEPÍTŐ SZALAGGAL, RAGASZTÁSSAL

A kialakított alapra a gumilapokat hálós rendszerben, sakktábla formában kell telepíteni. Az alépítmény lehet az imént már említett zúzott kő, vagy akár beton felület is. A 20 mm vastag gumilapok telepítését csak szilárd burkolatra ragasztással javasoljuk telepíteni (lásd. Ragasztás szilárd burkolatra).

A GUMILAPOK TELEPÍTÉSE TELEPÍTŐ SZALAGGAL, RAGASZTÁSSAL : A videó megtekintéséhez kattintson IDE!

A telepítés menete:

1. Szegélyelem telepítése - gumiburkolat lerakási helyén a várható terheléstől függően készítsünk vízelvezető, teherhordó, illetve fagyvédő alapot műanyag-, gumi-, betonszegéllyel.

2. Tükör kiemelése - Az alap vastagsága 30-40-45-50-60-100 mm vastagságú gumilapok alkalmazása esetén, a várható terhelés alapján 10 - 20 cm legyen. Vízelvezetésről minden esetben gondoskodni kell.

      


3. Kavicságy készítése (alsó réteg) – a 10 cm vastag 0-20 mm-es murva réteget (kis szemű zúzott kavics) tömörítsük le lapvibrátor segítségével.

      


4. Kavicságy készítése (felső réteg) – a 3 cm vastag 0-5 mm-es murva réteget (apró szemű zúzott kavics) tömörítsük le lapvibrátor segítségével, ezáltal az alépítményünk megfelelően kemény lesz a gumilap telepítéséhez.

            


5. Telepítő szalag - gurítsuk ki a telepítő szalagot (a fényes részével lefelé) a telepítendő terület teljes hosszúságában, majd egy olló segítségével vágjuk el a burkolandó terület végénél. Egy festő henger segítségével kenjük be a telepítő szalagot ragasztóval, és helyezzük rá a gumilapokat. Ismételjük meg a folyamatot a következő sorral, ameddig a burkolandó terület végéhez nem érünk.

Anyagszükséglet: 1 szett = 6 fm telepítőszalag + 2 kg ragasztóanyag, ami 6 m2 gumilap telepítéshez elegendő!

            

Nagyobb területek (9-12m2 felett) burkolásánál mindenképp javasoljuk, hogy a gumilap alá szőtt geotextilíát telepítsenek, ezzel meggátolható a gumilapok aljának a kavicsáhyazatba való sűllyedése! A szőtt geotextília telepítése során, a textília kifeszítése és annak leszúróval való rögzítése elengedhetetlen!

Szállítási határidő
2 – 7 nap